De Lijn past dienstverlening in centrum aan

Vanaf zaterdag 1 februari veranderen de reiswegen van alle bussen in het centrum van Geel. Dit als gevolg van het nieuwe circulatieplan dat die dag in werking treedt.

De halte Werft wordt niet meer bediend. De bussen die van het station naar de Markt rijden zullen niet meer door de Stationsstraat rijden, maar via Rozendaal. Op de Markt komt opnieuw een bushalte. Richting station blijven de bussen wel door de Stationsstraat rijden.

Richting station valt het ommetje om de Werft te bedienen vanaf 1 februari weg. De bussen draaien zoals vandaag vanuit de Nieuwstraat rechts de Stationsstraat in, maar rijden dan meteen rechtdoor naar het station. Omdat de Stationsstraat grotendeels enkelrichting richting station wordt, volgen ook de bussen die van het station komen vanaf 1 februari een andere reisweg. Ze slaan vanuit het begin van de Stationsstraat linksaf in Rozendaal. Op het einde van Rozendaal draaien ze rechtsaf in de Nieuwstraat. Vanuit de Nieuwstraat slaan alle bussen linksaf naar de Markt. De Werft wordt niet meer bediend. Op de Markt komt opnieuw een bushalte. De halte ‘stadspark’ valt op deze lijnen dus weg.

meer info: http://mobiliteit.geel.be

Noord-Zuiddienst verhuist naar Diestseweg

Na 10 jaar in de Kollegestraat, als bovenbuur van Oxfam Wereldwinkel, verhuist de Noord-Zuiddienst naar de Diestseweg 146. De dienst zal aansluiten bij het team van de Dienst Gelijke Kansen van het Sociaal Huis. Vanaf 27 januari kan je de medewerkers van de Noord-Zuiddienst contacteren in het gebouw van Den Echo, en dat van maandag tot en met woensdag van 9 tot 16u. Het is op deze nieuwe locatie dat de Noord-Zuiddienst zal starten met de voorbereidingen van de derde editie van Zuidergekte. Dit grootse evenement staat gepland van september tot december 2014.

meer info: Noord-Zuiddienst, 014 56 68 36, noordzuiddienst@geel.be

Vacature administratief medewerker burgerzaken

Het stadsbestuur zoekt één voltijds administratief medewerker burgerzaken op C-niveau, met contract van 6 maanden. Je staat mee in voor een klantvriendelijke en efficiënte dienstverlening van de dienst burgerzaken. Je verricht als polyvalent medewerker lokettaken en administratieve taken in diverse deeldomeinen en houdt rekening met de geldende wetgeving. Stuur uiterlijk op 30 januari je sollicitatiebrief, een recent CV, kopie van je secundair diploma en een uittreksel uit het strafregister aangetekend op aan het college van burgemeester en schepenen, Werft 20, 2440 Geel of geef dit tegen ontvangstbewijs af aan de onthaalbalie op het stadhuis. Sollicitaties per mail worden niet aanvaard. De selectie bestaat uit een mondeling gesprek. Deze proef gaat door op donderdag 6 februari. Bij meer dan 10 kandidaten wordt op basis van de cv’s  door de selectiecommissie een eerste screening gedaan. Meer informatie over deze functie kan je opvragen bij de personeelsdienst van het stadsbestuur op het nummer 014 56 61 30 of via personeelsdienst@geel.be. Uitgebreide info vind je ook terug op de stedelijke website.

meer info: www.geel.be

Luysterbos start met cursus iPad en iPhone

Op dinsdag 28 januari start in dienstencentrum Luysterbos om 9u een reeks van 18 lessen over de Ipad en Iphone. De cursus loopt tot 17 juni. Een iPad. Een iPhone zijn handige dingetjes om in huis te hebben. Surfen, e-mailen, foto’s maken en bekijken, routeplanning, agenda bijhouden of een e-book lezen. Alles kan. In deze cursus leer je je eigen iPad of iPhone gebruiken op een heel eenvoudige en leuke manier. De cursus kan enkel gevolgd worden wanneer je een iPhone of iPad (vanaf iPad2) hebt of deze binnen de lessenreeks aankoopt. Een iPhone en iPad herken je aan het appeltje aan de achterzijde. De reeks van 18 lessen kost 69 euro. Voor het werkboek betaal je 20 euro. Inschrijven kan via onderstaande gegevens. Betalen doe je aan de lesgever.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Leeskring in de bib

Op zaterdag 25 januari kan je om 10u in de bib deelnemen aan een nieuwe leeskring. Het boek dat besproken wordt, is ‘Manieren om naar huis terug te keren’ van Alejandro Zambra. Deelnemen is gratis.

Ooit ben ik verdwaald.’ Zo ogenschijnlijk simpel begint de Chileense auteur aan zijn roman. Een zevenjarig jongetje raakt zijn ouders kwijt in een mensenmassa, vindt alsnog de weg terug naar zijn huis, dat hij leeg aantreft omdat iedereen naar hem op zoek is. Zambra wordt vaak vergeleken met Italo Calvino maar vermijdt diens postmoderne wijsneuzigheid. Samen met de lezer verdwaalt hij in de verschillende lagen van zijn verbrokkeld verhaal, een verhaal waar hij blijkbaar al lang mee worstelde.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be